CES Chapel / JJP Architects & Planners

CES Chapel / JJP Architects & Planners

CES Chapel / JJP Architects & Planners - Exterior Photography, Windows, FacadeCES Chapel / JJP Architects & Planners - Interior Photography, Chair, Windows, Beam, ArchCES Chapel / JJP Architects & Planners - Interior Photography, Kitchen, WindowsCES Chapel / JJP Architects & Planners - Exterior PhotographyCES Chapel / JJP Architects & Planners - More Images+ 24

CES Chapel / JJP Architects & Planners - Exterior Photography, Facade
© Vesper W.S. Hsieh

Text description provided by the architects. The China Evangelical Graduate School of Theology (CEGST) Bade Campus is located in Taoyuan, a city in northern Taiwan. The chapel serves as the heart of the campus, with a total floor area of 1,000 sqm and an interior capacity of 750 seats. In addition, the building’s double-height atrium can expand the capacity to add some 200 more people.

CES Chapel / JJP Architects & Planners - Exterior Photography, Cityscape
© Shawn Liu
CES Chapel / JJP Architects & Planners - Image 22 of 29
Diagrams

The chapel also functions as the spiritual and circulatory heart of the campus, with easy access to the main entrance plaza, the academic building, the library, the canteen, and dormitories. The composition of the chapel is a sequence of three measured and ordered spaces. First is the lobby, which serves as the main gathering place prior to and after services. Second, is the nave, which is conceived as an intimate and serene space for worship. Third is the apse, designed to be a magnificent space that enhances the spirituality and symbolism of the whole chapel.

CES Chapel / JJP Architects & Planners - Interior Photography, Chair, Windows, Beam, Arch
© Shawn Liu
CES Chapel / JJP Architects & Planners - Image 24 of 29
Plans
CES Chapel / JJP Architects & Planners - Interior Photography, Kitchen, Windows
© Shawn Liu
CES Chapel / JJP Architects & Planners - Image 29 of 29
Interior Wall Detail

Inspired by Gothic cathedrals, the nave is a 20m-by-20m column-free space that utilizes soaring arches to form a continuous ribbed vault to define the space. Steel columns are extruded to the roofs and reinforced with buttresses to form a long-span diagrid slab system mimicking a ribbed vault in Gothic architecture. Articulated wooden panels are mounted in between the columns to integrate the acoustics and the air-conditioning system in its interior.

CES Chapel / JJP Architects & Planners - Exterior Photography
© Shawn Liu
CES Chapel / JJP Architects & Planners - Image 27 of 29
Axonometric View
CES Chapel / JJP Architects & Planners - Exterior Photography, Windows, Facade
© Shawn Liu

In contrast to the nave, the apse is a monolithic unadorned space that conveys a sense of spirituality as a sacred place where God dwells. The main wall is clad with warm natural granite and punctured by a cross-shaped opening in the middle. The cross is the only prominent religious symbol in the chapel and the effect of a soft ray of light perforating the solidity of a rock evokes the biblical passage “I’m the light of the world”.

CES Chapel / JJP Architects & Planners - Interior Photography, Windows, Facade
© Shawn Liu

The interior design is driven by natural lighting. Light diffuses through the glass clerestory and brightens the apse throughout the day, thereby creating a contrast between the apse and the nave. As the morning light penetrates the east-facing stone façade, the chapel is filled with a spiritual aura while a bright cross is projected deep into the space.

CES Chapel / JJP Architects & Planners - Exterior Photography
© Shawn Liu

Sign up to receive the best Underground art & real estate news in your inbox everyday.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

This post was originally published on this site